Уилям почете дядо си с трогателна снимка

Щастлив съм, че той бе пример, който мога да следвам, заяви херцогът на Кеймбридж

Уилям почете дядо си с трогателна снимка | StandartNews.com

Принц Уилям почете покойния си дядо принц Филип в социалните мрежи с трогателна снимка.

Херцогът на Кеймбридж публикува непоказван досега кадър, на който херцогът на Единбург е седнал до внука си, принц Джордж, във файтон. Снимката е направена от Кейт Мидълтън.

"Вековният живот на дядо ми бе в служба на страната, на неговата съпруга, кралицата, и на нашето семейство. Щастлив съм, че той бе пример, който мога да следвам, както и че бе до мен в добри и тежки дни. Благодарен съм, че съпругата ми можа да го опознае. Оценявам спомените, които моите деца ще имат от прадядо си, например да ги вози в каретата си и да ги забавлява с дяволитото си чувство за хумор", пише в Инстаграм принц Уилям.

Принц Филип ще бъде погребан в събота, 17 април, на церемония в тесен семеен кръг, заради мерките, свързани с пандемията. На погребението, което ще бъде излъчено по британската телевизия, ще присъстват само 30 човека. По-рано тази седмица британският премиер Борис Джонсън съобщи, че няма да присъства на събитието, отстъпвайки мястото си на някой от членовете на британското кралско семейство, за да може повече от тях да изпратят принц Филип в последния му път. По-рано Бъкингамският дворец обяви, че принц Филип ще бъде погребан в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай