Участниците в антибългарски кампании - вън от парламента

Участниците в антибългарски кампании - вън от парламента | StandartNews.com

Плевен. Не мога да си обясня защо през 6 месеца се появяват манипулационно-провокативни мероприятия като скандала около доклада на Комисията за защита от дискриминация, препоръчващ промяна на творчеството на български национални герои като Христо Ботев. Ние разпространихме декларация по този повод, но какво от това, коментира случая в Плевен председателят на съюза на писателите Николай Петев.

Според Петев, в Народното събрание няма място за хора, които участват в антибългарски кампании. "Аз съм удовлетворен от реакцията на министъра на образованието Сергей Игнатов, въпреки че не съм привърженик на ГЕРБ, подчерта Петев. За първи път чух категорично, че това е въпрос на национална сигурност. Николай Петев припомни и за необходимостта от закон за езика, който не се придвижда от години. Първият му вариант е подготвен приживе от Хайтов.

Председателят на писателския съюз и депутатът Румен Петков дариха книги от български автори на най-голямото плевенско читалище "Съгласие". Те обещаха занапред във фонда да постъпват редовно нови произведения на родната литература. Това се случва заради приятелското ми отношение с Румен Петков, отбеляза Петев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай