Туршии и биопазар на празника на плодородието

Туршии и биопазар на празника на плодородието | StandartNews.com

Празници на плодородието ще има днес от Кюстендил до Русе. В съботния ден се очаква стотици хора да се забавляват с кулинарните шоута.

Изложба и дегустация на домашно приготвена зимнина ще има на тазгодишното издание на Празника на плодородието в Кюстендил днес. Официалното откриване ще бъде в 11 часа на пл. "Велбъжд", но още преди това жителите и гостите на града ще могат да разгледат художествено аранжираните маси с ябълки, круши, сливи, орехи и всичко друго, което през есента се събира. В програмата са предвидени забавни игри с плодове и зеленчуци, арт ателиета, празнична музикална програма, а вечерта ще има заключителен концерт.

Биопроизводители пък се събират на празник на плодородието днес на централния пазар в Русе. На тарабите ще бъдат изложени хляб, сирена, вина, мед, плодове и зеленчуци местно производство. Посетителите ще могат да видят и кулинарна изложба базар за дегустиране на познати и непознати изкушения по стари русенски рецепти, творци на карвинг свещи, бижута, рисувано стъкло и витражи. Децата от сдружение "Еквилибриум" ще представят даровете на своята билкова градинка. Очаква се и много музика, игри за децата и демонстриране на обичаи, заяви управителят на Общински пазари - Русе Кунчо Кунев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай