Цветанов: Дирижиран сценарий за масови безредици

Според зам.-председателят на ГЕРБ има сценарий за дестабилизиране на държавата

Цветанов: Дирижиран сценарий за масови безредици | StandartNews.com

Велико Търново. „Участваме в дирижиран сценарий. Това е подготовка за масови безредици", това беше първата реакиция на шефа на изборната комисия на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Демокрацията е заплашена от определени формации, които участвата активно в този сценарий през последните седмици", обяви той.

По думите му първо трябва да се произнесат компетентните органи, преди да се коментира, смята Цветанов.

„Не можаха да дадат на хората дори в деня за размисъл време да помислят. Когато компетентните органи се произнесат, тогава могат да коментират. Не може в деня на размисъл да има компромати, които да провокират агресия", каза Цветанов.

„Има агресия срещу нас, от хора , които знаят че ще загубят изборите и това е организирано от тях", каза Цветанов в Търново. Според него обществената поръчка за отпечатване на бюлетините е проведена от служебното правителство, а не от правителството на Борисов.

„Нека да гласуваме, за да има висока избирателна активност и така да противодействаме на спекулациите, които се наблюдават", смята той.

Демокрацията е застрашена, има политически формации които искат масови безредици и хаос, недопустимо е това да става в деня за размисъл, каза той. Цветанов се извини на българските граждани за това, което наблюдават.

Според него не е нормално да не може да се влезе в пресцентъра на БТА във Велико Търново. Пред входа на агенцията се бяха струпали привърженици на Станислав недков които скандираха и искаха среща с Цветанов. Той отказа да говори за TV7 и разследването й. Цветанов каза че ще сезира Европейската комисия и Европейския парламент за случилото се в деня за размисъл.

Цветанов каза, че в печатница "Демакс" се печатат протоколите от избирателните секции на утрешните избори. Собственикът на тази печатница е кандидат-депутат от една друга листа, каза той той.

Определени политически формации и определени държавни структури участват в много сериозен сценарий за дестабилизация. В деня за размисъл е недопустимо медии и институции като българската Прокуратура, която трябваше вчерашния ден да съобщят за всичко това, след като има подобна констатация. Призивът ми е - нека да отидем и да гласуваме. Много ми е обидно, че в днешния ден за първи път имаме такъв режисиран сценарий, с който е нарушен демократичният процес в България. Извинявам се на всички български граждани за тази пресконференция. Милеейки за родината, призовавам всички да отидем и да упражним правото си на глас.Има компетентни органи, които ще трябва да се произнесат. Има технологичен брак, който винаги в подобен производствен процес, има такъв процент. Има логични обяснения от собственика на печатницата, каза Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай