Целувката е по-силна от наркотик. 10 изумителни факта

Средно един човек прекарва 336 часа в целувки

Целувката е по-силна от наркотик. 10 изумителни факта | StandartNews.com

Целувката е много повече от допир на устните. Тя е по-силна дрога от който и да било наркотик, премахва болката, лекува, носи спокойствие и опиянение. Сайтът chestno.bg  представи 10 изумителни факта, които доказват, че пколкото по-често се целуваме, толкова по-щастливи ще живеем.

1 . Целувката е 200 пъти по-силна от морфина

По време на целувка човек произвежда вещество, което е 200 пъти по-силно от морфина. Именно то е отговорно за чувството на щастие и леко опиянение, което възниква по време на целувката.

2. Първият филм, който включва сцена с целувка, е късометражен филм на Том Едисън, лаконично озаглавен “The Kiss”.

Лентата излиза през 1886 г. и продължава само 30 секунди, като е събудила възторг в киносалона и е имало дори припаднали дами. Всъщност цялото видео е финалът на Widow Jones, с участието на Мей Ъруин и Джон Райс.

3. Филм-рекордьор по брой целувки – “Дон Жуан” (1927 г.)

В него героят на Джон Баримор целува своите колежки Мери Астор и Естел Тейлър 127 пъти. Интересен факт е, че целувките са били толкова истински, че на няколко пъти през заснемането му актрисите са имали конфликти по между си  за вниманието на Джон и коя да целуне още веднъж. 

4. Най-дългата целувка в киното е с продължителност 185 секунди

И е представена във филма от 1941 г. „В армията сега“, моментът в който на романтична и сърцераздирателна мелодия от пияно и цигулки се случва дългоочакваната среща между войникът и неговата любима. 

5.Средно един човек прекарва 336 часа в целувки

Средно един човек прекарва 336 часа, или 2 седмици, целувайки се през целия си живот! Това със сигурност е най-приятната двудневна емоционална ваканция! 

6. Човешките устни са 200 пъти по-чувствителни от върховете на пръстите.

Колкото и да не е за вярване – факт! Благодарение на добре развитите мускули на лицето и многото нервни окончания околко устните, те са сетивен орган, който може да усети и най-леката вибрация, топлина, студ и дори настръхване на кожата, преди върховете на пръстите ни да го усетят. 

7. Целуването е страхотна тренировка за лице

Целуването е страхотна тренировка за лице, която ще ти помогне да запазиш младостта на кожата си. Целуването натоварва от около 30 до 57 лицеви мускула, обикновено те действат само в процеса на дъвчене или говорене, а мускулната работа подобрява кръвообращението, подобрява еластичността на кожата и спомага за изглаждането на бръчките. Също така, заради сенситивността си и доброто кръвообръщение, устните нарастват и стават по-меки и страстни.

8. Целуването активно изгаря калории

Само една целувка по бузата отнема 5 калории, а при страстна минутна “френска” целувка се губят цели 26. Това е така, защото при възбуда, дори и лека, тялото покачва температурата си и по този начин започва да гори хранителните си запаси, за да захрани клетките. 

9. Целуването може да облекчи стреса

Научно доказано е, че целувката потиска образуването на глюкокортикоидни хормони, които причиняват чувство на безпокойство, повишават кръвното налягане и влияят зле на съня. За да се почувстваш по-добре, са достатъчни три целувки по 20 секунди на ден.

10. В някои страни целуването на обществени места се смята за изключително неприлично

В определени ситуации дори незаконно!  Публичните целувки са заклеймени в Япония, Китай и Корея.  Този акт е издигнат в култ и се вярва, че е толкова интимен, че трябва да се извършва само между влюбени и то на закрити врати! Така се е вярвало, че когато никой не ги гледа, няма да изчезне любовта между хората. В страната на самураите и гейшите е измислена именно по-цензурираната версия на целуването т.нар “японска целувка” – партньорите стоят на разстояние една крачка един от друг, навеждат се напред един към друг и само за секунда докосват устните на любимия си, движението се извършва като танц и докосването трябва да е мигновенно и да не се повтаря за цялото денонощие повече от 3 пъти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай