Царят ще си търси правата в Страсбург

Царят ще си търси  правата в Страсбург | StandartNews.com

София. Бившият премиер Симеон Сакскобургготски не изключи възможността да търси правата си в европейските съдилища, ако българският съд го накара да се чувства "неудовлетворен от решенията му".

"Всеки европейски гражданин има право да се обърне и да сезира Страсбург, ако се чувства неудовлетворен с решенията в своята си страна, заяви царят пред БГНЕС и допълни: "Дворците "Царска Бистрица" и "Кричим" са две различни теми, а проблемът се преекспонира". Според него българското правосъдие взима решенията си въз основа на доказателства, а не на прецеденти. "По доказателствата се решава, а не някак си верижно. Защото, както вече казах, едното няма нищо общо с другото", твърди Симеон.

Исковете на държавата и Симеон за върнатите 16 540 дка гори пък разискваха на поредното заседание за царските имоти вчера. Адвокатите на държавата внесоха частични искове за обезщетения за незаконно ползване на горите за 250 000 лева. Симеон Сакскобургготски и сестра му са предявили насрещни частични искове, че са направили разноски за близо 120 000 лева. Съдът поиска тези искове да бъдат прецизирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай