Цар Киро не успя да погребе брат си

Цар Киро не успя да погребе брат си | StandartNews.com

Пловдив. Кирил Рашков, който излежава присъда за отправени две заплахи за смърт, не изпрати починалия си брат Ангел до вечния му дом. Макар, че бе пуснат три дни в домашна отпуска, за да отиде на погребението на по-големия си брат в Катуница, Цар Киро не се появи на гробището.

Не дойде и на опелото преди погребението в местната църква „Св. Никола”. Роднините му обясниха, че е отишъл час преди това до дома на покойника, за да се сбогува с него. Донесъл скъп букет и бутилка вино, но след като запалил една свещ за бог да прости, си тръгнал за Пловдив, ескортиран от служители на реда.

По думите на близките му не останал за погребението, за да не създава напрежение сред жителите в Катуница. Запознати твърдят, че така го посъветвали и полицаите, които вчера бяха изпратени в селото, за да следят за евентуални безредици.

72-годишният Ангел Рашков, който почина внезапно във вторник вечерта, бе изпратен от шепа роднини. През цялото време траурното шествие бе съпровождано и от музиканти – акордеонист и тъпънджия, чията свирня повече напомняше на сватба, отколкото на погребение.

Жителите на Катуница приеха случилото без напрежение и оставиха Рашкови да погребат спокойно родственика си. За всеки случай в селото имаше засилено полицейско присъствие.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай