Тази кухненска подправка върши чудеса за метаболизма

Пиперът стимулира изгарянето на допълнителни калории след хранене

Тази кухненска подправка върши чудеса за метаболизма | StandartNews.com

Червеният пипер е способен да потиска апетита, да гори калории и да ускорява метаболизма, твърди диетоложката Хулия Чагатай в турския вестник Milliyet. Тя припомни, че физическата активност, голямото количество вода и някои храни могат да подобрят метаболизма и да спасят човек от излишните килограми.

Специалистката посочи, че благодарение на съдържащото се вещество капсаицин червеният пипер може да повлияе на метаболизма. Стимулирането на симпатиковата нервна система, която е част от вегетативната нервна система, води до освобождаване на катехоламини от мозъчното вещество. Това ускорява метаболизма на енергията и мазнините.

Пиперът стимулира изгарянето на допълнителни калории след хранене, добави експертката други полезни свойства на популярния продукт. Човек с намален апетит не изпитва глад. Учените съветват да не забравяме и за противопоказанията – червеният пипер да се консумира в умерени количества. Те също така призоваха да не се очаква чудо от един само продукт. По-рано учени от Американската сърдечна асоциация съобщиха, че шам фъстъкът може да помогне в борбата с хипертонията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай