Светски дами докосват дъгата в зелено

Светски дами докосват дъгата в зелено | StandartNews.com

Петя Раева блесна с булчинска рокля на американската дизайнерка Шери Хил

Светски лъвици от различни жанрове флиртуваха с вечните багри на сбирка, посветена на благотворителната организация "Докосни дъгата". Дейността й беше представена от нейния лидер Петя Раева - популярния експерт по здравословно хранене, автор на книги за природосъобразен живот и създател на бренда New green line. Елегантната дама обра овациите на обществото, появявайки се в зрелищна булчинска рокля в зелено на американската дизайнерка Шери Хил и с изумрудени бижута от колекциите на Мирела Ненчова.

"Този тоалет е символ на природата, здравето и любовта - между хората и към света", коментира експертът в стайлинга Анелия Петкова, на чиято фешън територия се случи соарето. "Мисията ни е благородна. Първата ни инициатива в сферата на здравеопазването е за набиране на средства за закупуване на инсулинови помпи за деца, болни от диабет тип 1, чиито семейства са в затруднено положение. Това е единствената алтернатива на страдащите за пълноценен и нормален живот, която за жалост е ужасно скъпа, а разходите не се поемат от здравната каса. Заради това с баронеса Денислава Ангелова решихме да помогнем по най-ефективния начин", обясни Петя Раева. "Докосни дъгата" вече се занимава и с образование, култура, спорт и други проблематики. Сигурни сме, че ще успеем да променим нещо в България!", допълни Денислава Ангелова, която е съучредител на асоциацията. Изисканото парти беше "полято" от специални еликсири - вода и вино, които се вписаха в тематиката. Лице на водата с марката на Петя стана чаровната Мариана Попова. Поп звездата изгря с прекрасен "аква" модел на испанския гигант "Проновиас". "Само музиката не е достатъчна", сподели певицата и уточни, че всички средства от продажбите на новия й албум "Писмо до теб" ще отиват в благотворителния фонд. Веселин Плачков, който се прочу след участието си във филма на Максим Генчев "Дякон Левски", пък стана лице на Ensemble de merveilles - виното с мисия на баронеса Ангелова. Каузата на "Докосни дъгата" беше прегърната още от Силвия и Теди Кацарови, Мирела Ненчова, лидер на галериите SSG, Евгени Минчев...

"От прабаба ми, жена с непокорен татарски дух, знам поговорката "В края на всяка дъга има кофа със злато" - при нас това са децата на България, здравето и радостите им", философски обобщи Денислава Ангелова.
"Зеленото е абсолютно задължително в творенията на водещите световни дизайнери. Неговата мода не минава никога - може би защото природата изконно вдъхновява корифеите на шева и кройката. Всеки от тях му възлага главната роля във визията - хармонията. Зеленото постига баланса между топлите и студените нюанси, то е съвършено в посланията си", категорична е Анелия Петкова. И дефинира основния тренд на сезона при вечерната и официалната мода - лукс плюс артистичност. "Американските стилисти - като големите майстори Бадли/Мишка и Шери Хил - са ненадминати, когато говорим за подобно излъчване. През този сезон сред най-зрелищните европейци е Роко Бароко, истински фаворит на дамите от големия бизнес, развлекателната индустрия и политиката".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай