Стреляха и клаха жена пред дома ѝ

Стреляха и клаха жена пред дома ѝ | StandartNews.com

Мъжът й се жалвал в полицията, че другоселец тормози половинката му

Жена от търговищкото село Ловец е била убита посред бял ден на улицата пред дома й. 51-годишната Шафие Рафидова била открита във вторник привечер от съсед, който се прибирал у дома си. Той видял на страничната уличка, където и двамата живеели, жената просната по очи с разцепена глава и цялата в кръв и алармирал полицията. Става дума за насилствена смърт, потвърдиха от полицията в Търговище, но отказаха да съобщят други подробности за зловещата трагедия.

Съселяни на Шафие разказват, че жената е била застреляна в главата и мушкана с ножове по тялото. При първия досег с трупа изглеждало, че черепът на убитата е разцепен с твърд предмет, но после се установило, че става дума за рани от изстрели, коментират местните хора. В Ловец познават Шафие като работлива съпруга и майка на две пораснали вече деца. Жената работела в кабелния завод в Търговище и във фаталния за нея ден е била на смяна до 14 часа. Предполага се, че убийството е извършено час-два по-късно, когато тя се връщала у дома си. Съселяните й казват, че при огледа разследващите полицаи намерили в ръцете й връзка с ключове, с които тя се канела да отвори дворната врата. Съпругът на Шафие Исмаил работел като пазач на паркинг в Търговище.

Той научил за трагедията около 19 часа, когато бил известен от полицията. Убитата има две големи деца като една от дъщерите й живее в чужбина. Никой в селото не се ангажира с мнение кой може да е посегнал на Шафие. Миналата година съпругът й подал жалба в полицията, че мъж от друго населено място преследва жена му, натрапва се и иска нейното внимание, като я заплашвал. Дали интригата е продължила във времето и има ли тя отношение към разигралата се трагедия предстои да се изяснява. От Апелативната прокуратура във Варна съобщиха, че се разследват различни версии и се проверява алибито на няколко заподозрени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай