Стоянович се срещна с шефа на Португалския културен институт

Стоянович се срещна с шефа на Португалския културен институт | StandartNews.com

София. Министърът на културата д-р Петър Стоянович се срещна днес с президента на Института „Камойнш" проф. д-р Ана Паула Лабориню и с ръководителя на дипломатическата мисия на Португалия в България Н. Пр. Луиш Алмейда Фераш. Повод за разговора е откриването на Португалски културен център „Пространство Камойнш" към посолството на Португалия у нас.

Проф. Лабориню заяви своята почит и уважение към българските институции и конкретно към Министерство на културата за доброто сътрудничество и отбеляза, че откриването на културния център е още една стъпка по пътя на добрите българо-португалски отношения. Тя изрази задоволство от факта, че интересът на българите към португалския език става все по-голям и сподели, че в отговор на това Португалия има желание да предостави условия за откриване на център за изучаване на български език.

Министър Стоянович подчерта, че отношенията между България и Португалия са на високо ниво и изрази личната си симпатия към португалския народ. По думите му откриването на Института „Камойнш" ще се превърне в естествен посредник на духовността и културата между двете държави. Д-р Стоянович благодари за добрата инициатива и за личния принос на проф. Лабориню и на посланик Фераш при реализацията на проекта.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за провеждане на съвместни българо-португалски прояви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай