Събота,

Стадион "Черноморец" пламна

От: Администратор -
A
A
A

Огромен пожар гори в момента на стадион "Черноморец". Над 20 огнеборци вече са на мястото на инцидента и се борят със стихията. Флагман съобщава, че една от сградите вече е погълната изцяло от огъня. 

Напълно изгоряла е една от помощните сгради, намираща се в непосредствена близост до съблекалнята на борците.

Местни разказват, че горят постройки, които преди време са били използвани за дърводелски цех.  Помещенията са били пълни с леснозапалими материали.

Според живущите наблизо изоставените помещения привличали често наркомани, като допускат, че именно подобна група може да е причинила пожара. 

Огнеборците твърдят, че за околните сгради няма опасност. 

ЕТО И ХРОНОЛОГИЯ НА ПОЖАРА от Флагман:

22:10 часа: Огнената стихия обхваща целия периметър зад старото табло. Напълно изгоряла е една от помощните сгради, намираща се в непосредствена близост до съблекалнята на борците. На място са над 10 пожарникари, които се борят огнената стихия.

22,20 часа: 45 минути след избухването на пожара огнената стихия все още не е овладяна. Трети екип пожарникари пристигна на място. Отцепен е огромен периметър. Свидетели разказаха пред Флагман.бг, че горят постройки, които преди време са били използвани за дърводелски цех. Хора, които познават района като петте си пръста, потвърдиха нашата информация, че това са сградите до съблекалните на борците. Те са изоставени от дълго време и са се превърнали в сборище на бездомници и наркомани. Не е изключено именно така да е станал пожарът, смятат живущите в района. Помещенията са били пълни с леснозапалими материали.

22,30 часа: Пенсионерката Любка, живееща в непосредствена близост до мястото, където избухна пожара, разказа, че тук се събирали всяка вечер много наркомани. Идвали скъпи коли, а самата тя от дълго време подозирала, че мястото е превърнато в депо за наркотици. Улицата се намира съвсем близо до центъра на града, тъмна е и е идеална за престъпна дейност, коментираха съседи. Пред Флагман.бг Любка съобщи, че тя е извикала пожарната на мястото, след като видяла огромните пламъци. Тя не изключва възможността мястото да е запалено умишлено, за да се унищожи нарколаборатория или депо за дрога.

22:40 часа: Две от пожарните коли тръгнаха, след като изчерпиха дебита си. Според пожарникари няма опасност за съседните сгради, но следващите два часа ще са тежки, защото огънят трябва да се потуши.

Съседи припомниха, че миналата година цяла нощ горя дърводелски цех на улица "Чаталджа" - на метри от стадион "Черноморец".

22:50 часа: Пристигнаха нови пожарни автомобили, а огнеборците продължават битка с огъня. Пожарът е обхванал няколко огромни дървета в южната част на стадион "Черноморец". Възможно е всеки момент да паднат. Полиция отцепи района и разпореди на насъбралото се множество да отиде на безопасна дистанция.

23:00 часа: Цялата стопанска постройка е напълно изгоряла, съобщават пожарникари. В периметъра на пожара има много леснозапалими предмети, които затрудняват допълнително работата им, но се очаква до минути да овладеят огнената стихия. Според неофициална информация над 20 са огнеборците, които се борят със стихията. Има и две пожарни откъм съблекалните на стадиона.

23:30 часа: Огънят е локализиран, а пожарникари обезопасяват района, за да няма последващ пожар. Огледи на мястото ще се правят във вторник, съобщиха разследващи.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички