Спипаха 4 тона тютюн за наргиле в консерви

Спипаха 4 тона тютюн за наргиле в консерви | StandartNews.com

Контрабандата се вихрела във фабрика край София

Уникално разкритие на контрабанда на тютюн за наргиле от България за Дания и Германия разкриха във вторник митничари и антимафиоти, съобщиха от Агенция "Митници". Задържани са над 4 тона тютюн за наргиле, който е произведен във фабрика в София. Бандитите смесвали тютюна с глицерин и ароматизиращи вещества, след това го опаковали в консервни кутии, които или изнасяни като пощенски пратки.

Част от задържаните количества тютюневи смеси за наргиле са били в процес на производство, а други в потребителски опаковки, необлепени с български акцизен бандерол.

В депо, разположено на територията на София и използвано и за производствени цели, е открита поточна линия за сушене на тютюна, композиране на смесите и опаковане в потребителски опаковки на вече готовата тютюнева смес за наргиле. В депото са открити и 1790 кг. готова продукция. В търговската мрежа са открити други 1250 кг. в търговски опаковки, предназначени за продажба на дребно, а от пощенски пратки на куриерски фирми са задържани още 970 кг.

Предотвратена е щета от неплатени акцизи за бюджета в размер на над 605 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай