Спасиха куче с отрязан нос

Спасиха куче с отрязан нос | StandartNews.com

София. Куче порода маламут успяха да спасят полицаи. То било с отрязан нос и скалпирано. Стопанинът на четириногото се обадил в полицията и казал, че е нападнат от куче и има нужда от помощ. Униформеният, който отишъл в апартамента, заварил мъжа в кръв.

"По него нямаше никакви следи от нараняване, но кучето беше в безпомощно състояние. От лапите и муцунката му висяха полуотрязани парчета кожа. Имаше рязано и по носа", казва полицаят. Кучето с име Зоран е предадено на "Екоравновесие", а оттам го пращат в приюта на Animal Rescue Sofia.

Сега животното е с нова стопанка. Междувременно недоволни от бездействието на полицията по случая с влаченото от автомобил куче в село Тополово се събраха на протест пред прокуратурата в Пловдив. Те определиха като безумие задържането в ареста и пускането след това на насилника Райчо Иванов. Още по-абсурдно е решението агонизиращото в мъки куче да бъде върнато отново на мъчителя си. Хората бяха дошли на протеста с домашните си любимци.

Представител на прокуратурата увери протестиращите, че се извършва проверка на всички служители, занимаващи се със случая, и виновните ще си понесат наказанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай