Снимат в Лондон сериала "Властелинът на пръстените"

В Нова Зеландия са разочаровани

Снимат в Лондон сериала "Властелинът на пръстените" | StandartNews.com

Вторият сезон на сериала "Властелинът на пръстените" на Amazon ще бъде заснет в Обединеното кралство вместо в Нова Зеландия, съобщи Variety, позовавайки се на свои източници.

Според изданието стрийминг услугата вече е определила първите места за заснемане на един от най-големите филмови проекти в последно време. Те ще са в околностите на Лондон. 

Вътрешен източник на Variety отбелязва, че този ход на Amazon е бил "много разочароващ" за филмовата индустрия в Нова Зеландия. В края на краищата всички големи филмови адаптации по книгите на Джон Р.Р. Толкин са били заснети в страната, включително трилогията "Хобит" на Питър Джаксън.

Източници, близки до създателите на сериала, отбелязват, че Bray Film Studios и летището Бовингтън ще бъдат първите места, които ще бъдат използвани за заснемането на "Властелинът на пръстените". Variety подчертава, че създателите на фентъзи шоуто се нуждаят от големи пространства. Bray Film Studios например разполага с павилион с площ 17 000 квадратни метра. Там са снимани филми като Mamma Mia! (2008) и Rocketman (2019). Летището на Бовингтън разполага с 24 хектара земя. Тук са заснети "Лигата на справедливостта" (2017 г.) и "Бързи и яростни 6" (2013 г.).

Подготовката за втория сезон на "Властелинът на пръстените" ще започне през пролетта на 2022 г.

По-рано тази година Amazon потвърди, че първият сезон ще дебютира в стрийминг услугата на 2 септември следващата година. Подробностите за сюжета се пазят в тайна. Засега е известно, че действието на сериала ще се развива няколко хилядолетия преди събитията, описани в "Хобит" и "Властелинът на пръстените" на Толкин, пише  Actualno.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай