Слагал ли е рога принц Филип на кралицата

Името му е спрягано в различни предполагаеми авантюри

Слагал ли е рога принц Филип на кралицата | StandartNews.com

Принц Филип, който си отиде малко преди да навърши 100, и така неволно ускори земния финал и на любимата си съпруга, кралица Елизабет, винаги е бил идеален брачен партньор. Но това никак не пречи името му да бъде спрягано в различни предполагаеми авантюри, като за нито една няма доказателства. Ето и някои от тях, обобщени от glasnews.bg.

Красивата актриса Пат Къркууд е набедена във флирт с Филип, докато Елизабет е бременна с Чарлз. През 1988-ма принцът дори пише писмо до дамата, в което изразява съжаление за слуховете. Родената в Мумбай британска актриса Мерл Оберон, която на екрана играе Ан Болейн, също е набедена в афера с херцога на Единбург. В телевизионния сериал „Короната“ сценаристите добавят към сюжета романс между Филип и руската балерина Галина Уланова. Всъщност през 60-те световната дива гостува с Болшой театър в Лондон като Жулиета и Жизел.

Филип и актрисата Хелън Кордей се познават от малки, но жълтите медии обвиняват принца, че е баща на нейните деца Макс и Луиз. Тази версия е подгрята от нежеланието на Хелън да сподели името на мъжа, от когото са отрочетата й. Всъщност Филип е техен кръстник и изпраща Макс в училището в Шотландия, което завършват момчетата от династията.  

Александра Хамилтън, херцогинята на Аберкорн, също е в списъка, въпреки че е с 25 години по-млада от Филип. През 1987-ма във вестник се появява снимка на принца по хавлия, прегърнал през талията херцогинята в бански костюм. Въпросната аристократка нарича себе си „другар в интелектуалните занимания“ на Филип, но добавя, че между двамата е имало „силна химия“. Тя обаче изрично уточнява: „Той никога не е бил плейбой“.

Пенелопе Кнатчбул, графиня Маунтбатън от Бирма, известна още като Пени Ромзи, е с 32 лета по-млада от Негово височество. Те се сближават покрай състезания по гмуркане. Тя е една от 30-те роднини и приятели, които изпращат Филип в последния му път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай