Сирийци клаха младеж

Сирийци клаха младеж | StandartNews.com

Нападнаха ме в гръб, оплака се Христо. Пръв посегна, твърдят чужденците

Хасково. Четирима сирийци между 20 и 35 години от бежанския лагер в Харманли са задържани за нападение на 19-годишно момче от града, стана ясно в петък. Инцидентът станал на 2 октомври. Пред лекарите в хасковската болница Христо разказал, че е нападнат около 3 часа на 2 октомври в гръб, докато си купувал цигари от павилион.

Младежът е намушкан на 12 места, констатирали лекарите в Хасково. Повечето от раните му били повърхностни. Впоследствие се оказа, че разказът на младежа не е цялата истина. От официалното становище по случая на Държавната агенция по бежанците, потърсено от "Стандарт", става ясно, че при свадата с нож е реагирал срещу сирийците Хасан Али, Ширхат Шариф, Омар Хаджист и Мохамед Кусейн и харманлиецът.

В Харманли разказват и че наръганият Христо е добре известен на полицията. Младокът от ромски произход бил сводник и имал няколко момичета. Напоследък жриците му носели добри пари покрай урожая заради бежанците в града. В нощта преди инцидента в бар" Кристал" в града сириецът Омар Хаджист бил със сестрата на Христо - Диана.

Според версията, разказана от Омар на приятелите му от бежанския лагер, той си платил за Диана. Брат й Христо обаче започнал да го дърпа в бара и да му търси сметка какво прави с нея. Христо първи посегнал и ударил юмрук на 23-годишния Омар. Извадил нож и го ранил в ръката. За да отмъстят за приятеля си, по-късно четиримата сирийци го издебнали навън до близката край бара лавка за цигари. След случилото се в ромската махала в Харманли всички са настръхнали и се заканват за вендета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай