Симеон отваря "Врана" за ревю

Симеон отваря "Врана" за ревю | StandartNews.com

Студенти правят спектакъл

Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита отново отварят вратите над двореца "Врана" за светско събитие.

В петък студенти по моден дизайн от Художествената академия, Нов български, Югозападния университет и НАТФИЗ представят свои модели на ревю. Спектакълът е под патронажа на княгиня Калина, за която изкуството и модата е професия - такава е и специалността й, която завърши в Лондон. Калина неведнъж е изумявала европейския светски елит, появявайки се със странни тоалети или грим. Прави го най-често, когато трябва да подкрепи някоя кауза за съхранение на традициите на изчезващи племена например.

През 2002 г. пък тя сътвори своята булчинска рокля, като я декорира с шевици от различните фолклорни области на България. Сега роклята е изложена в Националния исторически музей и всеки може да я види. Неотдавна княгинята и съпругът й Китин Муньос бяха отново гости на традиционния в Мароко уникален етнофестивал "Мусем на Тан-Тан", който се провежда под егидата на ЮНЕСКО.

За съжаление Калина няма да може да присъства на ревюто във "Врана", както и съпругът й и синът им Симеон-Хасан, както беше планирано. Преди няколко дни княгинята е била приета в болница в Рабат, Мароко. За това е необходимо да спазва известно време режим на легло и лекарите й забраняват да пътува в момента до България. По същата причина Калина няма да може да присъства и на 100-годишнината на Българската федерация по конен спорт, които ангажименти бе приела с огромна радост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай