Неделя,

Ще участваме в НАТО-вска мисия в Афганистан

От: Администратор -
1400
Ще участваме в НАТО-вска мисия в Афганистан
A
A
A

София. България ще участва с до 110 военнослужещи в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа", съобщиха от Министерски съвет. Този ангажимент, поет от правителството, съответства на отговорностите на страната ни като член на НАТО за подкрепа на Афганистанските сили за сигурност и развитието на институциите в страната.

Очаква се планът на мисията да бъде утвърден в началото на 2014 г. След одобряването му и изготвянето на списък с изискванията към състава на силите, Министерството на отбраната ще внесе и правителството ще разгледа конкретните параметри за българското участие.

С друго решение кабинетът одобри проекта на споразумение за прекратяване действието на Меморандума за разбирателство относно установяването и поддръжката на обединени центрове за въздушни операции в Съюзното командване на НАТО в Европа. Прекратяването на действието на меморандума произтича от новата командна структура на Алианса и промяната на броя и статута на обединените центрове за въздушни операции.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички