Шеф Манчев обяви рецептата за успех в "Черешката на тортата"

Парите не са винаги лепилото за хубавата храна

Шеф Манчев обяви рецептата за успех в "Черешката на тортата" | StandartNews.com

Броени часове остават до старта на едно от най-любимите кулинарни предавания в България. „Черешката на тортата“ се завръща в ефира в понеделник и всеки ден едни от най-популярните хора на България ще треперят пред оценката на шеф Манчев. В студиото на „Събуди се“ топ готвачът разкрива какво да очакваме в новия сезон на кулинарния формат.

„Със сигурност умеят, след като толкова много години сме на екран. През храната човек показва себе си, културата, възпитанието си. Виждаме как усещат вечерята, храната и дават всичко от себе си. Отношението на храната е едновременно е свързано с пари и култура. Но не винаги скъпата храна означава качествена храна. През нея хората създават усещането какви са те. В моето семейство още като дете се е готвело много, посрещахме много гости и през масата съм наблюдавал всички хора и това отношение винаги ми е било много интересно. Но парите не винаги са лепилото на храната. Човек трябва да има усещане и чувство към храната. Ние като професионалисти го притежаваме и дори и обикновените продукти създават добро отношение“, разказва шеф Манчев.

„Много пъти повечето от участниците искат да се представят възможно най-добре и прожекторът да е фокусиран върху тях. Но не винаги им се получава, защото когато човек се напъва и се опитва да даде много от себе си, но не го усеща, това си личи пред камерата. Затова е добре да бъдем такива, каквито сме. Тоест ако обичат шкембе чорба, нека да сготвят най-добрата такава. Ако обичат заешко, да го направят, а не да правят неща, които учат пред камерата“, разкрива как самият той разбира дали участниците имат усещане към храната или е постановка, в която да се представят възможно най-добре в рамките на предаването.

„Всичко е трудно да се постигне  - външният вид, презентацията, вкуса, изненадата… Участниците имат само един ден да сготвят, да посрещнат гостите, да дадат най-доброто от себе си. За мен „Черешката на тортата“ е феномен, защото показва семейния уют, приятелството, сплотеността и много хубави неща в живота. Всички сме силни на маса, говорим, раздаваме се… Затова и трудностите са съвкупност от всичко“, споделя професионалният готвач.

„Хората се научиха и започнаха да съобразяват храната с виното, аперитив, welcome drink … Аз лично се забавлявам когато гледам епизодите. Храната е нещо много важно за всеки от нас, тя не е само да се наядем, а е преживяване и емоция“ допълва шеф Манчев.

„Всяка седмица давам различна мисия, интересна задача, която е провокация или предизвикателство. Започвайки седмицата те не знаят каква ще е тя. През задачата е важно участниците да помислят малко повече, а не да готвят тривиалните неща. Провокираме ги и затова „Черешката на тортата“ е страхотно предаване“, коментира шеф готвачът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай