Санитар мародерства жертви на катастрофи

Санитар мародерства жертви на катастрофи | StandartNews.com

Трупният санитар от плевенската спешна медицинска помощ Николай Антонов, на 41 г., изнудил съпругата на загинал в катастрофа да му брои голяма сума пари, за да й уреди експертиза, според която покойният мъж не носи отговорност за произшествието. Антонов е арестуван от полицията в момент, когато взел белязани пари от зачернената Гергана Цолова.

Мъжът й Георги Цолов, на34 г. загина нелепо на 24 май. Джип „Хонда", който той управлявал, потъна в дълбок вир на р. Вит заедно с четирима души в купето. Освен шофьора край плевенското село Комарево се удави и 24-годишната пътничка Боряна Аспарухова. Двама мъже ог компанията оцелели, като успели да изплуват без да им помогнат. Четиримата били почерпени и отивали призори да се веселят на хижа.

Санитарят поискал от жената на мъртвия шофьор 3000 лева, съобщи Искра Ганева от окръжната прокуратура в Плевен. Срещу тях той щял да издейства в експертното заключение да пише, че Георги не е управлявал падналата във водата „Хонда". Така съпругата щяла да получи по-голямо обезщетение от застрахователя. Ужасената жена се оплакала в полицията, след което му броила само 500 лева. Санитарят настоял за цялата сума и твърдял, че щял да я дели със съдебни лекари.

След залавянето му трупният санитар се оправдал, че му трябвали пари да изхранва двете си деца. Той признал за два предишни подобни случаи. В единият изнудил с 4000 лева шофьор, който блъснал пешеходец. В другият взел 160 евро от джобовете на украинец, ранен в катастрофа. Мародерът Антонов е заплашен от присъда до 6 г. затвор, посочи прокурор Ганева. Според нея той е блъфирал, доктори не са участвали в зловеща схема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай