С градндиозен рок концерт закриха Аполония 2023

Как завърши фестивалът

С градндиозен рок концерт закриха Аполония 2023 | StandartNews.com

Групата "Фондацията" закри 39-ото издание на Празници на изкуствата Аполония с грандиозен рок концерт. Музикантите отпразнуваха "10 години около света" като изпълниха кавър версии на песните от репертоара на своите бивши легендарни състави ФСБ, Щурците, Б.Т.Р, ТЕ, Дони и Момчил.

Специални гости на концерта бяха също пианистът и композитор Косьо Цеков и вокалистът на Б.Т.Р. Наско Пенев.

Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на Фондация Аполония, връчи на супергрупата отличието "Аполон Токсофорос", като сподели: "Тази година имаме удоволствието да връчим статуетката "Аполон Токсофорос" на "Фондацията" и да благодарим за приноса ѝ в българската култура и представянето ѝ зад граница."

Грандиозният закриващ концерт разчувства публиката и постави подобаващ край на фестивала.

Тазгодишното издание на Празници на изкуства Аполония за пореден път събра на едно място елита на българските музика, литература, кино и театър и представи богата програма от над 50 събития. Тихомир Янакиев - кмет на Община Созопол, Зaрица Динкова - министър на туризма, и Кръстю Кръстев - министър на културата, бяха сред посетителите на Фестивала и изказаха своята благодарност към Фондация Аполония за разнообразното представяне на българските творци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай