Руски кулинарни приключения в "Кемпински" - Банско

Стриди във винегрет, торта Анна Павлова и водка "Легенда Кремля" за гостите на  ресторант "Коме Прима" на 23 март

Руски кулинарни приключения в "Кемпински" - Банско | StandartNews.com

Руската класика в кулинарията ще предложи на своите гости ресторант "Коме Прима" в "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско". Събитието ще е на 23 март, събота. То е част от новата кулинарна традиция на хотела - организирането на тематични вечери, посветени на различни национални кухни. Руската вечер ще бъде осмата поред, след преминалите с огромен интерес до момента: "Една вечер в Тоскана", "Френска винена вечер", "Испанска гурме вечер", "Швейцарска раклет вечер", "Една вечер в Сардиния", "Вечер на морските дарове с Ла Сколка вино" и "Българска вечер".

Ексклузивното руско меню е повлияно от актуалната в момента нова тенденция в руската кухня, при която се използват стари оригинални рецепти, приготвени с модерна техника. Изисканото петстепенно меню e съчетание от класически руски съставки и вкусови комбинации, но приготвени и поднесени в много елегантен гурме стил.

Кулинарното пътешествие ще започне с традиционни руски морски специалитети - стриди във винегрет, сахалински миди „Сен Жак“, палачинки и хапки с хайвер. Изкушението продължава с деликатес от червено цвекло с гречка и мус от адигейско сирене, последвано от апетитно телешко в собствен сос с манатарки и ябълки.

Основното ястие включва  патица по ловджийски, а за десерт гостите ще имат възможността да опитат сладкиш, ефирен като балерина и вкусен като целувка – торта Анна Павлова. Тортата е създадена в чест на известната руска прима балерина, останала в историята като първата балерина, обиколила света с балетни представления. Смята се, че десертът е бил създаден в чест на Павлова по време на или след една от обиколките й в Австралия и Нова Зеландия през 20-те години, като двете държави все още спорят за авторството върху рецептата. Който и да е първоначалният създател на вкусния десерт, няма спор, че напомнящият красотата на танца сладкиш е изключително впечатляващ не само на вид, но и на вкус.

И тъй като ще сервираме руска храна, сме помислили и за традиционна руска напитка. Да, тази вечер ще предложим най-добрата водка - легендарната руска водка Легенда Кремля. Но аристокрацията в Русия често предпочитала и истинска аристократична напитка - шампанско ... И затова всички ястия ще бъдат поднесени с чаша висококачественото шампанско Билекарт-Салмон, предоставено с любезното съдействие на дългогодишния партньор на хотела - фирма БНК, която е лидер на местния пазар и вносител на първокласни марки алкохол в Европа.

Шампанското се ражда от любовта на Николас Франсоа Билекарт и съпругата му Елизабет Салмон, които през 1818 г. основават собствена изба в района Шампан във Франция. През годините фамилия Билекарт остава вярна на традицията и страстта към шампанското и понастоящем компанията се управлява от Матю Роланд Билекар, който е наследник от седмо поколение. Фамилия Билекар и днес продължава да произвежда изискани и балансирани вина с ексклузивни техники на ферментация при много ниска температура и дълго отлежаване върху фини утайки в бутилка. Шампанското с 200 годишна история заслужено е едно от най-известните и предпочитани по цял свят.

Ако желаете да станете част от тази кулинарния магия, можете да резервирате специалния пакет за настаняване “Вечер в Русия“, валиден за следващия уикенд 22-24 март 2019 или да направите резервация само за събота с включена вечеря на следния линк: kempinski.com/bg/bansko/hotel-grand-arena/special-offers/russian-night-package/

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали.

Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 76 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и продължава да добавя нови в Европа, Близкия Изток, Африка, Азия и Америка. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай