Родилка почина в Добрич

Родилка почина в Добрич | StandartNews.com

26-годишна родилка е починала в добричката болница в първите часове в четвъртък, научи „Стандарт". За случая пред журналисти потвърди и директорът на здравното заведение д-р Трифон Йорданов, който е акушер-гинеколог по специалност.

Ръководителят на болницата разказа, че жената е била приета по спешност в термин около 17.30 часа в сряда. За малко повече от половин час е събран екип и е извършено секцио, като самата оперативна намеса е протекла нормално. Родилката е била поставена за наблюдение в интензивния сектор на родилното отделение, а роденото дете с тегло от над 3 кг – поставено на системи, обясни д-р Йорданов.

Към 23 часа внезапно родилката е почувствала остри болки в гръдната област, задушила се и колабирала. Екип от реаниматори повече от час са правили опити да възстановят сърдечната дейност на жената, но не успели.

Смрътта на родилката е констатирана в 1 часа и 11 минути след полунощ. Д-р Йорданов заяви още, че веднага е уведомил полицията, здравната инспекция и министерството на здравеопазването за фаталния случай. Вече тече разследване, като докато то не приключи не могат да се дават данни както за родилката, така и за причината за настъпилата й смрът.

Пред медиите д-р Йорданов, изказа като работна хипотеза по случая, че е възможно причина за смъртта на родилката да е белодробна емболия, но е категоричен, че след приключване на следствието ще може да се каже с точност причината за смъртта. Раждането за починалата е било трето поред.

От неонатологичното отделение в четвъртък заявиха, че роденото дете е момиченце, като е постъпило с асфикция, настъпила по всяка вероятност от усложненията при майката – започнало отлепване на плацентата, както и от неправилното положение на бебето. Момиченцето е с височина 51 см и тежи 3.140 кг. Обгрижването му продължава, но е с добри показатели и няма опасност за живота му, заяви дежурният лекар в отделението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай