Рецепта на Тато гони Ковид 19

Сок от бреза е поддържал имунитета на Тодор Живков

Рецепта на Тато гони Ковид 19 | StandartNews.com

Тодор Живков е поддържал имунната си система и е гонил вирусите със сок от сърцевината на бреза. Това разкрива Христо Христов-Референта, бивш директор на ловно стопанство "Кормисош" и доверен човек на Тато.  До днес сръчният лесничеят приготвя лечебната напитка и я препоръчва на близки и приятели, като е убеден, че действа и срещу коронавируса, пише Лупа. 

"Този еликсир прочиства целия организъм. Аз научих Живков да пие сок от бреза и той оцени колко полезно може да бъде това питие, което ни е подарък от природата. Нещо повече - той имаше намерение да направи специален санаториум сред брезова гора, но просто не му стигна времето да осъществи и този свой проект. Всичко от брезата може да се използва като лекарство. При правилна обработка са полезни листата, клоните и кората. От бялата част на кората се прави така наречения сакъз, който прилича на дъвка. Брезите са голямо богатство на България, което сега не се използва пълноценно", твърди Референта.

Христов смята, че Тато би бил сред първите, ваксинирали се срещу Ковид-19, тъй като бил голям привърженик на имунизациите. Съпругата на Живков, доктор Мара Малеева, лично провела първите масови ваксинации на хората в Правец. Именно тя убеждавала Живков, че ваксинациите на населението са от основно значение за здравето на народа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай