Сряда,

Рачков и Халваджиян в интрига с японски милиардер

От: Агенция Стандарт -
2974
Рачков и Халваджиян в интрига с японски милиардер
A
A
A

Големи неприятности дойдоха до главата на Димитър Рачков и братята продуценти Маги и Джуди Халваджиян. Причината е интрига с японски милиардер, пише „Уикенд”. 

Продуцентите и известния комик са собственици на лъскаво кафене, което отвори врати неотдавна в столицата. Заведението се рекламира като място където „кафето е изкуство, култура и преживяване”. За целта се разчита на продукция от малки биологични ферми в Бразилия, Кения, Колумбия и Бразилия, за да гарантират отлично качество. В опит да осигурят уникално изживяване на своите клиенти, собствениците са заложили на впечатляващ минималистичен и футуристичен дизайн, като цялото заведение е в ослепително бял цвят.

Рачков и братя Халваджиян се похвалиха, че те са автори на идеята за заведението. Концепцията им за кафенето на бъдещето била изключително иновативна „и все още не особено позната не само в България, но и в цяла Европа”. Това им дава надежда, че могат да направят световна експанзия с революционната си идея. Плановете им са в скоро време да отворят цели 200 обекта. Впечатлени от кафенето, хора от цял свят вече ги засипвали с предложения да отворят заведения на франчайз. От Лондон, та до Дубай. Поне така се хвалят Халваджиян и Рачков в платена публикация.

„Жалко, че идеята не е оригинална а копие на японска верига, която от няколко години насам се разпространи доста сериозно по света”, написа в коментар известен кафе експерт. Клиенти, посетили кафенето също отбелязаха, че интериорът, поднасянето на напитките и самата философия на заведението поразително прилича на японска верига, собственост на милиардер. Подобни съвпадения трудно могат да бъдат случайни и поставят в опасност нашенците, тъй като при един евентуален спор, не се знае дали идеята им няма да рикошира върху собствените им джобове.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com