Простреляното момче в Княжево е в стабилно състояние

Простреляното момче в Княжево е в стабилно състояние | StandartNews.com

14-годишното момче, което беше простреляно вчера в Княжево е в стабилно състояние. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. Нощта е преминала спокойно. Няма непостредствена опасност за живота му към момента.

По време на операцията те са влезли в ранивия канал и са направили ревизия на раната, за да проверят дали има поражения и засегнати органи. Операцията е преминала успешно. По време на нея е станало ясно, че няма засегнати жизненоважни органи

От болницата припомнят, че вчера лекарите са направили подробни прегледи и високоспециализирани изследвания. След това пациентът е бил опериран лично от началниците на отделенията по детска гръдна хирургия и детска коремна хирургия доц. д-р Христо Шивачев и д-р Стефан Стоилов.

Припомняме, че в 15.40 часа вчера в полицията е бил получен сигнал, че пред сградата на столично училище в кв. „Княжево", е простреляно момче. Веднага към мястото са били изпратени екипи на столичната полицията и бърза помощ. Установена е самоличността на пострадалото момче – на 15 години, което е откарано в болница и настанено за лечение.

Веднага стартирали оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението. Минути по-късно 16-годишният е открит и задържан в дома му. По-късно стана ясно, че причината за агресията бил скандал между двамата.

Криминалисти продължават работата по случая, продължава и огледът на място, както и установяването на всички обстоятелства около случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай