Неделя,

Пролетно равноденствие: Какво да правим, за да привлечем късмета

От: Стандарт -
3866
Пролетно равноденствие: Какво да правим, за да привлечем късмета
A
A
A

От древни времена пролетното равноденствие се свързва с определени ритуали, защото от тази дата дните стават по-дълги, а нощите по-къси. Именно на този ден славяните са празнували Нова година - времето, когато животът на Земята се събужда. 

Час и дата на пролетното равноденствие през 2022 година

Тази година пролетното равноденствие ще настъпи на 20 март в 17:33 българско време. Точно тогава Слънцето ще бъде в северното полукълбо, вместо в южното. Денят ще стане равен на нощта, а от 21 март неговата продължителност ще бъде по-дълга. Смята се, че от този момент идва краят на сланите и започва затоплянето на Земята.

Традиции в деня на пролетното равноденствие

Предците ни са вярвали, че от деня на пролетното равноденствие дните стават по-дълги от нощите, тъй като светлината побеждава тъмнината. Затова е важно да прекараме този ден в добро настроение и в добра физическа кондиция. Славянските народи са посрещали пролетното равноденствие с празненства и песни. По този начин са приветствали настъпването на пролетта.

 Какво трябва да направим в деня на пролетното равноденствие

Пролетното равноденствие е ден на обновлението - датата, когато настъпва астрономическата пролет и животът започва нов жизнен цикъл. На този ден задължително трябва да направите следното, за да привлечете щастието и късмета в живота си: почистете дома си, изхвърлете всичко ненужно и старо; напишете списък с предстоящи задачи и нови цели; пожелайте си желание и го запишете на лист хартия, след което го скрийте; сбогувайте се с негативните мисли и простете на близките си;

Освен това този ден е чудесен за молитва, медитация и прочистване на ума. Вземете душ и си представете как водата отмива всички лоши мисли и събития, за да посрещнете новия жизнен цикъл от живота ви напълно пречистени.

Какво не трябва да правим в деня на пролетното равноденствие

Нашите предци са се придържали към някои ограничения на този ден. На 20 март е забранено да се ядосваме и да говорим лошо за другите.  Ако прекарате деня в конфликти, това означава, че през остатъка от годината ще се сблъсквате с проблеми. Има и поверие, че на този ден злите духове влизат в света на живите и могат да навредят на човек. Затова е добре да се направи ритуал със свещ. Смята се, че пламъкът прогонва злите сили, пише Actualno.com


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com