Сряда,

Пролетно равноденствие: Какво да правим, за да привлечем късмета

От: Стандарт -
3052
Пролетно равноденствие: Какво да правим, за да привлечем късмета
A
A
A

От древни времена пролетното равноденствие се свързва с определени ритуали, защото от тази дата дните стават по-дълги, а нощите по-къси. Именно на този ден славяните са празнували Нова година - времето, когато животът на Земята се събужда. 

Час и дата на пролетното равноденствие през 2022 година

Тази година пролетното равноденствие ще настъпи на 20 март в 17:33 българско време. Точно тогава Слънцето ще бъде в северното полукълбо, вместо в южното. Денят ще стане равен на нощта, а от 21 март неговата продължителност ще бъде по-дълга. Смята се, че от този момент идва краят на сланите и започва затоплянето на Земята.

Традиции в деня на пролетното равноденствие

Предците ни са вярвали, че от деня на пролетното равноденствие дните стават по-дълги от нощите, тъй като светлината побеждава тъмнината. Затова е важно да прекараме този ден в добро настроение и в добра физическа кондиция. Славянските народи са посрещали пролетното равноденствие с празненства и песни. По този начин са приветствали настъпването на пролетта.

 Какво трябва да направим в деня на пролетното равноденствие

Пролетното равноденствие е ден на обновлението - датата, когато настъпва астрономическата пролет и животът започва нов жизнен цикъл. На този ден задължително трябва да направите следното, за да привлечете щастието и късмета в живота си: почистете дома си, изхвърлете всичко ненужно и старо; напишете списък с предстоящи задачи и нови цели; пожелайте си желание и го запишете на лист хартия, след което го скрийте; сбогувайте се с негативните мисли и простете на близките си;

Освен това този ден е чудесен за молитва, медитация и прочистване на ума. Вземете душ и си представете как водата отмива всички лоши мисли и събития, за да посрещнете новия жизнен цикъл от живота ви напълно пречистени.

Какво не трябва да правим в деня на пролетното равноденствие

Нашите предци са се придържали към някои ограничения на този ден. На 20 март е забранено да се ядосваме и да говорим лошо за другите.  Ако прекарате деня в конфликти, това означава, че през остатъка от годината ще се сблъсквате с проблеми. Има и поверие, че на този ден злите духове влизат в света на живите и могат да навредят на човек. Затова е добре да се направи ритуал със свещ. Смята се, че пламъкът прогонва злите сили, пише Actualno.com


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички