Пробив! Нова инжекция топи килограми без странични ефекти

Инжекцията е нов ефективен начин за загуба на излишните килограми

Пробив! Нова инжекция топи килограми без странични ефекти | StandartNews.com

Изследователи разработиха нова инжекция за отслабване, която не води до гадене и не възвръща свалените килограми. Тя е разработка на изследователи от университета в Сиракюз и Детския изследователски институт в Сиатъл, предаде бТВ.

Желанието на водещите учени д-р Робърт Дойл и д-р Кристиан Рот е да намерят лек за затлъстяването, който да е ефективен и да не е свързан с операция.

Според изследователите инжекцията GEP44 е нов ефективен начин за загуба на излишните килограми.

Доклад, публикуван по-рано този месец от Световната федерация по затлъстяването, показва че повече от половината от хората по света ще са с наднормено тегло или ще страдат от затлъстяване до 2035 г.

Изследването е направено сред група плъхове. Те са инжектирани с GEP44 и по този начин те започват да ядат до 80% по-малко, отколкото обикновено. До края на 16-дневното проучване плъховете са загубили 12% от телесното си тегло, без да имат странични ефекти като гадене.

След края на проучването с плъхове се установява, че те запазват по-стройното си телосложение дори и след спирането на препарата.

Този препарат е разработен на базата на въздействие на чревните хормонални рецептори. Медикаментът спомага за сигнализирането на това, че стомахът е пълен, а оттам се ограничава апетитът и се нормализира кръвната захар.

GEP44 дори повишава изгарянето на калории, установиха изследователите.

Лечението също така намалява кръвната захар, като изтегля глюкозата в мускулната тъкан, където може да се използва като енергия.

Изследователите очакват съвсем скоро препаратът да се тества върху хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай