Преди Холивуд: На 13 Меган работи в млекарница

Херцогинята открехна фрагменти от живота си в писмо до членовете на Конгреса и Сената на САЩ

Преди Холивуд: На 13 Меган работи в млекарница | StandartNews.com

Меган Маркъл призна, че тя и принц Хари са били много "щастливи", но и много претоварени след раждането на дъщеря си Лилибет.

40-годишната херцогиня на Съсекс открехна фрагменти от живота си в писмо до членовете на Конгреса и Сената на САЩ, за правото на платен отпуск на родителите, докато децата им са малки.

Меган каза, че пише писмото до председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидера на мнозинството в Сената Чарлз Шумер "като майка" и "от името на милиони американски семейства".

Херцогинята, която е майка на родения в Обединеното кралство Арчи и родената в САЩ Лилибет, заяви, че платеният отпуск трябва да бъде "национално право", посочвайки колко усилено са работили родителите й и как самата тя започва да работи на 13-годишна възраст.

"През юни съпругът ми и аз се сдобихме с второто си дете. Подобно на много родители бяхме щастливи и претоварени. Не ни се налагаше да правим избор дали да си стоим с детето или да се връщаме на работа. Не при всички семейства е така обаче. Първите месеци с бебето са толкова важни. Когато бях момиче скаут и моят отряд отиваше на вечеря на голям празник, аз го пропусках и се връщах в салатния бар на "The Old Spaghetti Factory", защото само това можех да си позволя. Започнах работа в местната млекарница на 13-годишна възраст. Била съм сервитьорка, детегледачка, и още много работи "на парче", за да свържем двата края", разказва още тя. 

Меган разкрива още, че е работила цял живот и е спестявала когато е могла, защото обикновено не са оставали пари за това. Приходите покривали наема на жилището и газта за колата.

"Ако ще създадем нова ера на политики за семейство, нека се уверим, че хората, които стават родители, ще имат стабилен платен отпуск", завършва тя писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай