Няма спирка! Пореден приз за Шакира

Кои са наградите, спечелени от нея

Няма спирка! Пореден приз за Шакира | StandartNews.com

Наградата на “Авангард” получи колумбийската суперзвезда Шакира. Тя е за цялостно творчество на видео музикалните награди на MTV, след като през май тя стана първата Латиномериканска жена на годината на "Билборд".

Шакира е и първата южноамериканка с наградата "Майкъл Джексън" за видео авангард, която се присъжда за принос и влияние върху музикалните видеоклипове и популярната култура.

Отличието е връчено за първи път през 1984 г. Първият му носител е Дейвид Боуи. От 1991 г. наградата носи името на Майкъл Джексън. Въпреки че не се връчва всяка година, от 2013 г. трофеят е неизменна част от наградното шоу. Сред предишните му носители са Пинк, Риана, Кание Уест, Бионсе, Джъстин Тимбърлейк, Дженифър Лопес, Миси Елиът.

"Шакира е истински световен авторитет, който продължава да вдъхновява и влияе на масите с уникалното си музикално майсторство. Тя проправя път за жените по света и е един от първите изпълнители начело на глобализацията на латиномузиката", коментира при присъждането на наградата Брус Гилмър, президент на отдела за музика, музикални таланти, програмиране и събития в компания "Парамаунт". "Нейното огромно влияние върху музикалния пейзаж ще бъде дълготрайно, тъй като тя продължава да твори и да развлича публиката на най-високо ниво".

След като изпълни двуезични потпури от свои хитове, сред които "Hips Don't Lie" и "Whenever, Wherever", изпълнителка благодари на своята армия от фенове, която й помага да води всички свои битки. Тя изказа благодарност и към телевизия MTV за важната роля, която е изиграла в нейната кариера.

Шакира взе и наградата за най-добро сътрудничество на видео музикалните награди на MTV за "TQG", песента й с Карол Джи.

Преди тази церемония Шакира е печелила три видео музикални награди на MTV. Първата е от 2000 г. за "Oios Asi" - избор на международните зрители, а след това през 2006 г. за хореографията на "Hips Don't Lie" и през 2007 г. за сътрудничеството с Бионсе в "Beautiful Liar".

Тази година Шакира подобри 14 световни рекорда на Гинес. "Music Sessions #53" влезе в историята през януари като най-стриймваната латино песен за 24 часа в Спотифай и най-слушаната латино песен в YouTube за 24 часа с над 63 милиона гледания. Хитът дебютира под номер 9 в класацията "Хот 100" на "Билборд" и тя стана първата жена, достигнала до топ 10 в нея с песен на испански,предаде БТА.

Шакира е продала повече от 125 милиона албума и сингли по света, което я прави най-продаваната латино изпълнителка на всички времена, отбеляза американската Национална звукозаписна академия на сайта си, когато организира изложба, посветена на нея в музея на наградите "Грами" през март. Тя е спечелила повече от 300 награди, сред които три "Грами", 13 "Грами" за латино музика , седем награди на "Билборд", 39 награди на "Билборд" за латино музика. Издала е 11 албума.

Влиянието на Шакира надхвърля музиката. Хуманитарната работа на певицата е фокусирана върху всеобщото образование и ранното детско развитие, особено върху здравето, храненето и стимулирането на деца, които все още не са в училище. Тя работи за достъпно образование и здравеопазване на подрастващите чрез фондацията си "Босоногите" и като посланик на добра воля на ООН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай