Половината българи не ползват интернет

Еврокомисар Нели Крус идва у нас да запознае повече хора с въможностите на Мрежата

Половината българи не ползват интернет | StandartNews.com

Брюксел. Почти половината от българите никога не са използвали интернет. Хората в неравностойно положение спадат почти изцяло в тази група.

По този повод е и визитата на вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по цифровите технологии Нели Крус в България. Бих искала да запозная повече хора с факта, че интернет е за всеки и, че инвестициите в цифровия сектор са най-добрият начин за промотиране на нови икономически възможности, нови работни места и икономически растеж, казва тя пред Фокус.

Тя има желание да помогне и на отличната работа на новия „дигитален шампион” Гергана Паси (бивш министър по европейските въпроси),” добавя Нели Крус.

Говорителят на еврокомисаря Райън Хийт потвърди програмата на еврокомисар Крус в България, която включва срещи с българския премиера Бойко Борисов, министъра на външните работи Николай Младенов, министъра на информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Нели Крус ще посети също демонстрация на услугите за спешни повиквания при пътно-транспортни произшествия (така наречените eCall Services), ще проведе официален обяд с група „дигитални шампиони” от няколко европейски страни и ще проведе открита среща с журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай