Под повърхността на Марс откриха лед

Откриването на ледени залежи е ключово за реализирането на бъдещи мисии на астронавтите до Марс

Под повърхността на Марс откриха лед | StandartNews.com

НАСА обръщат специално внимание на Марс, тъй като е една от планетите с най-голям шанс да се открие извънземна форма на живот. Космическите роувъри постоянно изпращат важна информация и снимки, които позволяват на учените да разберат повече за състава и структурата на Марс. Специалистите на НАСА също така са разработили специална карта с потенциалните локации, на които може да има водни молекули и лед на червената планета.

Благодарение на този проект се научават много интересни детайли за Марс. Учените от НАСА твърдят, че са налични ледени образувания под повърхността на планетата, като на някои места дълбочината им е едва 2.5 сантиметра, съобщава Engadget.

Колкото по-близо е леда до повърхността, толкова по-лесно би било за машина на НАСА да стигне до тези локации. Откриването на ледени залежи е ключово за реализирането на бъдещи мисии на астронавтите до Марс. Настоящата карта тепърва ще се подобрява, тъй като NASA периодично ще ъпдейтват визуалната информация с нови данни от марсоходите. Ако всичко върви по план, всичко това ще помогне за избора на локация в предстоящи мисии, които подготвя космическата агенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай