Плевнелиев със съболезнователна телеграма до Оланд

Плевнелиев със съболезнователна телеграма до Оланд | StandartNews.com

Президентът Росен Плевнелиев остро осъди акта на терор в Ница, при който бяха убити и ранени десетки невинни граждани, включително деца, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В своята съболезнователна телеграма до президента на Френската република Франсоа Оланд българският държавен глава заяви, че подобни прояви на жестоко насилие и омраза са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин.

„Република България е разтърсена и категорично и остро осъжда това посегателство срещу основите на нашата цивилизация. Този потресаващ акт на безпомощност показва, че трябва да останем единни и решителни в борбата си срещу заплахите на терора. Наш общ дълг е да обединим усилията си и да работим за изграждането на един по-сигурен и мирен свят", посочи той.

"Позволете ми, от името на българския народ и от мое име, да поднеса нашите най-дълбоки съболезнования на близките на жертвите и да изразя надежда за бързо възстановяване на пострадалите. В този труден за френския народ момент тъжим заедно с Вас за загиналите. Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона", се казва в съболезнователната телеграма на българския държавен глава до президента на Френската република.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай