Какво пазаруваме най-много по време на пандемия

Нови артикули след тоалетната хартия стават хит на Острова (и не само там)

Какво пазаруваме най-много по време на пандемия | StandartNews.com

Едва ли се съмнява някой, че предпазните маски и дезинфектантите са хитът на пазара през последните месеци, но ако ги оставим настрана и погледнем към обикновените стоки, които се превръщат в хит напоследък, ще видим някои любопитни тенденции. И можем да потвърдим, че манията по тоалетната хартия отмина, така че тя остава извън класацията.

Британската куриерска компания Waitrose and John Lewis подрежда топ 5 на продуктите, които хората на Острова си поръчват много по-често от обичайното.

1. Текила

Консумацията на алкохол несъмнено се е увеличила с оглед факта, че мнозина изгубиха достъп до любимите си занимания и празнотата в ежедневието им ги подтиква към все по-честата употреба на алкохол. Статистиката сочи, че за периода 24 март - 30 април клиентите на куриерската фирма са поръчвали 173% повече текила от обичайното. Странното е само, че не се споменава за ръст в продажбата на сол и лимони.

2. Оборудване за домашен фитнес

Всички спортуващи из Европа се виждат принудени да намерят алтернатива на фитнес залите, защото именно те бяха сред първите, които здравните власти затвориха при появата на новия коронавирус. Търговците на постелки за йога, въжета за скачане, дъмбели и всякакъв друг вид екипировка отчитат ръст в продажбите с 496% за споменатия период. Не е изненада, че и видеата на различни фитнес инфлуенсъри са сред най-популярните по време на самоизолацията.

3. Гримове

Ако си мислите, че жените се гримират само когато излизат навън, то замислете се кога за последно сте видели някоя Instagram звезда без очна линия. Един от безопасните начини за контакт между хората е връзката през социалните мрежи, независимо дали си говорим с близките, или снимаме поредното видео с кулинарни съвети за своите последователи. За да са по-подготвени, хората имат нужда от любимите си помади повече от всякога. Това е и причината скокът на онлайн продажбите на различните продукти да варира между 41 и 57%.

4. Луксозно спално бельо

Различни изследвания сочат, че търговията на луксозни стоки в света се е понижила с около 60 на 100, но не такъв е случаят със спалното бельо. Несъмнено на най-голяма експлоатация е подложено леглото в момента, тъй като всяка свободна минута прекарваме в него, след като не ни е позволено да ходим по-далеч от аптеката и магазина. Фирмата за маркетингови проучвания Mintel смята, че този май хората ще инвестират около 11% повече за покупка на домашни и градински потреби.

5. Ластици

Как иначе бихте могли да си направите своята уникална маска в домашни условия? Фактът, че личните предпазни средства поскъпнаха неимоверно, е принудил хората да помислят за алтернативи. Само през април онлайн търговците са продали над 12 млн. маски във Великобритания, които са донесли 107,5 млн. лири приходи. Това прави средно по 9 лири за маска, когато за същите пари човек би могъл да си осигури метри ластик, а с помощта на старите и неизползвани дрехи да си ушие дори по-качествен домашен продукт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай