Парализирана жена роди близначки

Парализирана жена роди близначки | StandartNews.com

Велико Търново. Парализирана жена роди успешно близначки в търновската болница. Родилката остава неподвижна след автомобилна катастрофа в четвъртия месец от бременността.

След пътния инцидент в края на март общото състояние на 34-годишната Антоанета е стабилизирано. Заради прекъснатия гръбначен мозък обаче тя остава неподвижна. В практиката подобна травма в комбинация с бременност най-често завършва с аборт. Това не разколебава лекарите.Пусни видео

„Най-вече д-р Гецов, шефът на болницата. Човекът го взе присърце всичкото - минавахме от отделение в отделение, в рехабилитация, в гинекологията сме стояли, навсякъде. Доста време трябваше да мине до самото раждане, трябваше постоянно да сме под лекарско наблюдение”, разказва бащата Стефан Ангелов.

Така до 18 юли, когато неусетно за пациентката, но видимо за акушер-гинеколозите контракциите започват.

„Риск имаше и то много голям, но благодарение на много добрата организация, създадена лично от д-р Гецов, бяха ангажирани всички възможни екипи от нашата болница, от които се нуждаеше пациентката”, обяснява пред бТВ д-р Николай Русанов, началник на АГО при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов"- Велико Търново.

С общи усилия на бял свят живи и здрави идват Рая и Даниела. Момичетата тежат съответно по 1,3 кг и 1,6 кг.

Майката Антоанета Карагюрова благодари на екипите за техните грижи. Сега тя повече от всякога е решена да се бори. Жената ще бъде изписана от болницата в края на седмицата. Първородните й дъщери са добре, но заради ниското тегло ще останат под лекарско наблюдение.

Желаещите да подпомогнат финансово Антоанета и семейството й могат да го направят на следната сметка:

Банкова сметка в ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN: BG53STSA93000020400467
ВАЛУТА: BGN
Сметка: 02/0000000020400467

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай