Осиновителка върна момиченце, не можела да гледа дете и куче

Осиновителка върна момиченце, не можела да гледа дете и куче | StandartNews.com

Добрич. Жена с висше образование и работеща в държавна институция в Добрич е върнала момиченце, след като два месеца преди това го осиновила. "Това е първият случай на разсиновяване в регионалната дирекция Социално подпомагане" в Добрич, като детенцето вече е настанено в социална институция" - заяви пред журналисти временно изпълняващият длъжността директор на дирекцията Веселин Гочев. Той добави, че момиченцето е на около 2 годинки, напълно здраво.

Осиновителката обяснила пред социалните работници, два месеца след като осиновила детето, че иска да го върне обратно, защото я нервирало, а и не можела да гледа дете и куче. Гочев добави, че процедурата е приключила напълно и ще се търсят други осиновители за детето. Жената все още не е подала молба да бъде заличена от списъците с кандидат-осиновители, допълни Гочев.

Към момента в регистъра за осиновяване от област Добрич са вписани 98 деца, като 42 от тях са здрави, а другите 56 имат различни заболявания, добави още той. Само за април в регистъра са вписани 4 новородени деца, допълни Гочев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай