Още двама души починаха след катастрофата в Плевен

Още двама души починаха след катастрофата в Плевен  | StandartNews.com

Още двама души от Министерството на отбраната починаха през нощта от раните си след тежката катастрофа в Плевен, при която две леки коли и един военен микробус се блъснаха на моста над железопътния прелез в Плевен, информира Нова телевизия.

Вчера трима души загинаха след във верижна катастрофа на отбивката за Русе край село Гривица. Други петима бяха тежко ранени. Линейката, която натовари пострадали при инцидента, пък бе блъсната на кръстовище в града непосредствено до болницата. Спешният екип също бе настанен в реанимацията.

Мелето стана на виадукта преди табелата на влизане в града около 14 ч. Един от хората в колите издъхнал на място, а другите двама на път за болницата.

В сблъсъка се помляха две леки коли и военен микробус. Два от автомобилите са със софийска регистрация, един – с плевенска. Наложи се пожарникари да режат ламарините им, за да вадят телата.

Линейка с включена сирена, извозваща пострадал от произшествието, била засечена от друга кола на връщане на кръстовището на булевардите „Христо Ботев" и „Георги Кочев". Тежко пострада шофьорът. Той е със счупен череп, но вече няма опасност за живота му.

Лекарката е с фрактура на двата крака и счупена ръка. Микробусът, участвал в катастрофата, бил управляван от военен. Разследването бе поето от военната прокуратура .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай