Орешарски с ден за размисъл

Протестиращите искат оставката му до събота, готвят митинг пред евросоциалистите

Орешарски с ден за размисъл | StandartNews.com

Ден за размисъл даде бунтовната улица на Пламен Орешарски. Протестиращите поискаха оставка на кабинета до събота. Няма да приемем други решения, написаха хората в най-голямата Фейсбук група, от която се организират митингите в страната. Причината е поредното скандално назначение на червения депутат Иван Иванов за зам.-шеф на МВР. Той бе уволнен след няколко часа заради връзки със силовата групировка СИК през 90-те.

"Премиерът прави политически назначения, а не експертни, както беше обещал. Не можем да търпим това", написаха протестиращите. И се призоваха взаимно да се съберат в събота в София и страната на най-големите досега митинги.

През Фейсбук протестиращите организираха освен всекидневните протести пред Министерския съвет и Народното събрание и митинг пред НДК в 10 ч в събота. Тогава е насрочена конференция на Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател е Сергей Станишев. Призивът в социалната мрежа гласи: "Окупирай НДК по време на конференцията на ПЕС, унищожи БСП". Групата във Фейбук се афишира с това, че целите й са да покаже българите като едно цяло. "Ще покажем на европейците, че не искаме това правителство", гласяха коментарите в социалната мрежа. Предвидено е митингът да продължи до 18 ч, след което да със проведе познатото шествие #ДАНСWITHME до Министерския съвет, Орлов мост и обратно до НДК. Хората се призоваваха да натиснат клаксоните на автомобилите си в 18,30 часа в знак на протест.

Междувременно Столична община забрани всички протести, митинги и мероприятия на 21-22 юни около НДК заради конгреса на европейските социалисти. Независимо от това обаче недоволните твърдяха в мрежата, че няма да се откажат. Те пишеха, че са крайно недоволни и от провокативните, според тях, действия на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Организираната от бунтарите петиция във Фейсбук събира все повече гласове. С нея хората настояват главният прокурор Сотир Цацаров да поиска сваляне на имунитета на Волен. Причината е, че Сидеров провокира напрежение между протестиращите, блокира ул. "Г. С. Раковски" в столицата, а хората около него нападат безпричинно останалите демонстранти.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай