Огромна легенда на Холивуд стана на 85

Великите филми на Джак Никълсън

Огромна легенда на Холивуд стана на 85 | StandartNews.com

Джак Никълсън е роден в Ню Джърси на 22 април 1937 г. като не е знаел до късна средна възраст, че жената, която през целия си живот е смятал за своя сестра, всъщност е била негова майка. Тя забременява, когато е само на 17 и решава да даде бебето за отглеждане от нейните родители. 

Джак Никълсън, който от години се е "пенсионирал" от големия екран, няма как да бъде забравен с абсолютно незабравимите култови реплики на своите герои, както и нестихващото обожание на публиката към една от големите легенди на световното кино. 

Никълсън е изкован в епоха, която напълно съответства на неговите характеристики: бунтарска енергия, противопоставяне на клишетата, побъркана усмивка, която само сдържа яростта. 

"Взимам виагра само, ако съм с повече от една жена" каза през 2004 Никълсън. Коментарът му накара всички фенове да си отдъхнат, че духът на Джак, когото познаваме не го е напуснал. 

Ето кои са ролите, с които винаги ще помним Джак Никълсън и ще продължаваме да го запяме с удивление към невероятните му актьорски умения. 

"Волният ездач" (1969), реж. Денис Хопър

"Пет леки пиеси" (1970), реж. Боб Рафелсън

"Chinatown" (1974), реж. Роман Полански

"Полет на кукувиче гнездо" (1975), реж. Милош Форман

"Професия: Репортер" (1975), реж. Микеланджело Антониони

"Сиянието" (1980), реж. Стенли Кубрик

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай