Актриса обвини Роб Коен, че я е изнасилил

Лидерката на #MeToo Азия Ардженто твърди, че режисьорът я е дрогирал и изнасилил

Актриса обвини Роб Коен, че я е изнасилил | StandartNews.com

Азия Ардженто, италианската актриса и режисьорка, превърнала се в лидер на движението #MeToo, обвини в сексуални посегателства Роб Коен, американския режисьор на филма "Бързи и яростни". Обвиненията бяха отправени в интервю за вестник "Кориере дела сера", предаде Франс прес, цитирани от БТА. Ардженто бе една от първите, които заговори за сексуалните посегателства в света на киното и допринесе за началото на движението #MeToo. През 2017-а тя заяви, че е била изнасилена от американския продуцент Харви Уанстийн през 1997-а, когато е била на 21 години.

В интервюто за италианското издание сега тя твърди, че Коен я насилил през 2002-а. Тя обяви, че той я е дрогирал с наркотик, който обикновено използват изнасилвачите. Ардженто се събудила гола в леглото му на следващата сутрин. Посегателството било извършено, когато тя снимала филма на Коен "Трите хикса" с Вин Дизел и Самюел Джаксън.

Говорител на Роб Коен отрече твърденията. Той каза, че по времето, когато са работили, двамата са изградили отлично работна връзка, Коен възприемал Ардженто дори като приятелка и сегашното й обвинение било объркващо предвид онова, което се говорело за самата нея в последните години.

Самата Ардженто бе обвинена в сексуално посегателство през 2018-а над американския актьор Джими Бенет по времето, когато той бил на 17 години. Първо Ардженто отхвърли твърденията, а после промени мнението си, но представи друга версия на случилото се. Ардженто каза, че Бенет й поискал финансова помощ и нейният партньор по онова време, кулинарният виртуоз Антъни Бурден й дал 380 000 долара, с които да откликне на искането на Бенет.

Обвиненията на Ардженто срещу Коен се съдържат и в книга, която ще има премиера на 26 януари и е озаглавена "Анатомия на едно диво сърце".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай