Няма такъв смях! И Борисов на 5-метровата маса на Путин (СНИМКИ)

Макрон в паника. Руският президент щял да му открадне най-милото

Няма такъв смях! И Борисов на 5-метровата маса на Путин (СНИМКИ) | StandartNews.com

Нова версия за 5-метровата императорска маса, на която руският президент Владимир Путин посрещна френския си колега Еманюел Макрон, развесели света. Първоначално бе съобщено, че дистанцията се налага, тъй като Макрон е отказал да му бъде направен PCR тест.

Днес обаче излязоха подробностите. Отказът на Макрон да му бъде направен PCR тест в Русия непосредствено преди срещата с Путин бил породен от страх.

Френският президент се страхуваше, че Русия ще получи ДНК-то му по този начин, съобщи  Ройтерс, позовавайки се на свои източници, близки до Макрон.

Отказът на ръководителя на Франция от теста доведе до допълнителни предпазни мерки: липса на ръкостискане и 5-метрова маса за преговори.

Някои лидери следват свои собствени правила по отношение на споделянето на тестове. Отнасяме се с разбиране към това, това е нормална световна практика, но в този случай протоколът за допълнителни мерки за опазване здравето на нашия президент и нашите гости ще влезе в сила едновременно. След това се прилага по-голямо разстояние,- обясни пред репортери Дмитрий Песков, прессекретар на президента Путин.

Макрон отказа да позволи на руснаците да му направят PCR тест. Той смята, че процедурата автоматично ще прехвърли ДНК-то му в ръцете на руснаците. Бог знае какво биха открили в родословието му- пише телеграм каналът Небожена.

Снимки от срещата на необичайно дългата и празна маса станаха повод за множество мемове. Огромната маса беше сравнена с игрище за въздушен хокей, снимката беше превърната в пародия на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи. На едно от меметата дори се появи Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай