Най-хубавите спомени в дома се „приготвят“ в кухнята

Няколко съвета как да изберем подходящо обзавеждане

Най-хубавите спомени в дома се „приготвят“ в кухнята | StandartNews.com

Една от най – важните стаи в дома е именно кухнята. Причините за това са много – където е кухнята, там е и уютът, семейните вечери, приятни моменти, веселие с приятели, посрещане на празници, почти всички весели спомени в дома се „приготвят“ в кухнята, около трапезната маса.

Ето защо е и наистина важно тази част от дома да бъде обзаведена уютно, приятно и с вкус.

Ето няколко идеи как да обзаведете Вашата кухня, според пространството, което имате:

Когато става въпрос за обзавеждане на кухня, много често имаме ограничение в пространството. Затова е добре да си направите план какво искате да има като обзавеждане, мебели, има ли достатъчно място за трапезна маса и столове, какви уреди ще има и ще бъдат ли вградени?

При избора на обзавеждане на малко пространство, имате няколко опции:

  • Да изберете кухненско обзавеждане по поръчка
  • Да закупите готова кухня
  • Да обзаведете с кухненски модули

Всяка от тези опции има своите плюсове и минуси, но най – вече всичко опира до финансовата възможност и времето, с което разполагате. Ъгловата кухня е един чудесен избор – тя спестява много място и има достатъчно пространство за съхранение. Разгледайте и различните варианти за ъглови чекмеджета, които със сигурност ще бъдат в голяма полза при подредбата. Не забравяйте да използвате пространството максимално – изберете такива шкафове, които да заемат почти цялото свободно място чак до тавана.

Какви цветове да изберете за Вашата кухня?

Ако площта за кухня е ограничена, избягвайте комбинация от много и различни цветове, придържайте се към по – светлите нюанси, като бял цвят в комбинация с дървесни тонове. Изберете черни електроуреди или такива с месингов обков. Помислете къде е най – подходящо да позиционирате хладилника – трябва от рано да предвидите на коя страна ще се отваря вратичката.

Какви шкафове да изберете за кухнята?

Често, в кухнята има огромно наличие на съдове и прибори, подправки и всичко, което влиза в употреба при готвенето. Затова и имаме желанието да приберем всичко това в шкафове. Не трябва да се прекалява, обаче тъй като наличието на много шкафове затваря пространството допълнително и може да има обратен ефект. Това може да ни донесе усещане за тежест и теснота в кухнята. За да избегнем това, ние препоръчваме да използвате отворени рафтове или да монтирате стъклени вратички на някои от шкафовете.

Кухня на един ред е изключително подходяща за малки пространства. Ако все пак разполагате с по – просторна кухня, може да заложите на кухня на два реда, г- или п-образна кухня. За най – големи пространства, може да проявите повече креативност и кухня с остров е идеален вариант, който е модерният заместител на трапезната маса. Освен това е и огромно удобство!

Готово кухненско обзавеждане

Готовото кухненското обзавеждане има своите предимства – може да заложите на бързи, модерни и практични решения за Вашата кухня. Размерите са подходящи както за малки, така и по – големи пространства, като може да допълните и с няколко кухненски модула. Предимство има и цената на готовото кухненско обзавеждане, защото почти винаги се вписва в предвиден по – малък бюджет. Освен това, има огромно разнообразие от варианти.

Съвет: обърнете внимание на материала, от който е изработена готовата кухня, тъй като това все пак е инвестиция в дългосрочен план. Вижте още броя на шкафовете, разпределението на рафтовете и дебелината на плоскостите.

Кухненски модули

Благодарение на кухненските модули, вие може изцяло да изградите своята кухня както си я представяте, в зависимост от пространството, да допълните към вече съществуващ дизайн или да комбинирате с готово кухненско обзавеждане. Тук също е добре да се обърне внимание на материала, дебелината на плоскостите, но имат огромно предимство – може да заложите и на двуцветна кухня по този начин – разделете кухнята на два реда – долен и горен и използвайте два цвята за всеки един от редовете. Ако сте в процес на обзавеждане на вашата кухня, посетете уебсайта на Мебели Дискрет.

Защо вашият избор за кухненско обзавеждане да бъде Мебели Дискрет?

  • Мебели Дискрет е един от основните производители на мебели в България. Производители са на мебели за обзавеждане на кухня, дневна, спалня, детска стая, антре и други.
  • В уебсайта ще откриете голямо разнообразие от готово кухненско обзавеждане и модулни кухни.
  • При направена поръчка над 300 лв. ще получите безплатна доставка до всяка точка на страната.
  • Получавате 24 месеца гаранция на всички продукти произведени от мебели Дискрет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай