Наш гений нареди кубчето на Рубик за 20 секунди

Красимир Еленков се цели в световния рекорд

Наш гений нареди кубчето на Рубик за 20 секунди | StandartNews.com

Красимир Еленков шокира зрителите на „България търси талант“, като успя да подреди 5 различни кубчета на Рубик. Още по-впечатляващото беше, че той постигна това само за 3 минути, информира  Марица.

Краси започва да се занимава с това хоби преди години. Той има нелеко детство, като много от неговите съученици му се подиграват, защото е по-затворен.

Един ден приятел го предизвиква да реши Кубчето на Рубик. От там момчето се запалва по главоблъсканицата, той започва да гледа клипове и да изучава техниките за нареждане. „В началото отделях по 3-4 часа, сега по-малко – около час“, разказва ученикът в студиото на БТВ.

Красимир мечтае един ден да подобри световния рекорд по скоростно редене на куб. Настоящото постижение се държи от китаеца Yusheng Du, който се е справил със задачата за изумителните 3,47 секунди.

Майката на Красимир, Дарина разказва, че синът и от малък е демонстрирал нестандартно мислене. Той от осемгодишен е започнал да прави оригами и винаги е гонил съвършенството.

Все пак Любен Дилов изненада всички като каза „НЕ“ на участника. Той аргументира решението си с това, че Красимир наистина е феноменален, но едва ли има с какво да ги изненада в следващия етап

Красимир все пак обеща да го предизвика!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай