На Валя N2 не й провървяло в Англия

Още търсят тялото на Катя, била луда глава, но нямала проблем с нервите

На Валя N2 не й провървяло в Англия | StandartNews.com

Мъжът й Константин отлетял сам за Острова, оставили сина си на бабите

Катерът на "Морска администрация" все още кръстосва Варненския залив в търсене на мистериозната Валя номер 2. Накрак са и униформените от Общинска полиция, I и II РПУ - които непрекъснато обикалят по Алея I, но засега няма намерена удавница. Това каза вчера за "Стандарт" шефът на ОД на МВР във Варна Николай Калчев. Комисарят изрази съжаление, че не са извадили тялото на младата жена, когато за миг изплува в четвъртък, а морето отново го дръпна назад. Но при мъртвото течение тогава е имало реален риск за спасителните екипи на Гражданска защита, уточниха разследващите. Варна осъмна в четвъртък сутрин в шок от драмата с младото момиче, което е прескочило терасата на крайбрежно заведение "Пунта кана" и е потънало в бурното море.

"Жената, която погълнаха вълните, може да е Катя, но може да е всяка друга, обявена за изчезнала в страната. Докато не се извади тялото и не се идентифицира личността, всичко е само предположения", категорични са от полицията. 35-годишната Катя се издирва по сигнал на родителите и приятелите си. Според "Блиц" тя живее във Великобритания с приятеля си Константин, но вече повече от месец е в родината си с малкото си детенце - момче на 1 г. През май с любимия й дори празнували тук рождения ден на детето. След това малкият бил поверен на грижите на бабите си, баща му се върнал на Острова, а майка му останала във Варна по неясни причини. Във Великобритания Константин работел във фирма за климатици, но Катя така и не успяла да си намери работа.

"Моля ви, има хора, които наистина се притесняваме за нея", е написал приятелят й във Фейсбук в отговор на всички, които твърдят, че майката на детето му вече не е сред живите.

Катя била чест клиент на варненското крайбрежно заведение "Кубо". Вечерта преди изчезването си отново била там, съобщават от varnautre.bg. Малко след полунощ, вероятно под влияние на изпития алкохол, младата жена започнала да се държи предизвикателно и притеснявала останалите посетители на заведението. Заради това била помолена да си тръгне, както често се случвало през последните вечери. Приятелите обаче я познават като много готин човек, малко луда глава, но отричат да е страдала от биполярно разстройство, както бе тиражирано в някои сайтове. Повечето са категорични, че ако тя е удавницата, със сигурност не е искала да се самоубива в морето посред нощ, а по-скоро е искала да покаже на себе си, че не изпитва страх от прибоя в тъмното. Просто Катя понякога проявявала странности, обясняват близките й. И силно се надяват, че вместо да нагази във вълните, във фаталната нощ е замислила бягство от ежедневието и ще се прибере жива и здрава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай