Мъж разбира, че е собственик на кола от данъчните

Мъж разбира, че е собственик на кола от данъчните | StandartNews.com

Пазарджик. Мъж разбира от данъчните, че е собственик на ВАЗ. Иван Бърдаков от Пазарджик получава абсурдно писмо, в което пише, че притежава возилото, съобщава Нова тв.

„Получих съобщение от местни данъци и такси. Разбирам, че притежавам някакъв автомобил, на който съм дължал някакви данъци и трябвало да пусна някаква декларация за придобитото превозно средство, за която декларация се упоменава в съобщението как и по какъв начин да стане, какви документи, набор от документи да съберем, за да докажем, че този автомобил е мой", обяснява за казуса Бърдаков.

Мъжът казва, че в ергенските си години карал оранжев Москвич, но никога не е притежавал ВАЗ, данъчните обаче са на друго мнение и затова го изпратили в КАТ, за да си изясни случая.

Човекът се сблъскал с поредното недоразумение в КАТ, където трябвало да плати такса и да попълни бланка, за отпише колата от името си. Оказва се, че човекът първо трябва да признае колата, да плати шест лева за молба, след което колата да се махне от графата за собственост.

„Преписали са ми ВАЗ 2101, соц. кола, цвят червен. Номер на рама, номер на двигател и трябва в срок от два месеца да изкарам тази декларация, да го декларирам това превозно средство вече като мое притежание, а вече там дали на този номер са плащани преди години данъци, или не е извършено престъпление с този автомобил, това вече не се знае. По-късно може и това да ми се препише, ако се съглася на този етап с тази молба", продължава Иван.

Няма как някой да препише кола на Иван, без той да е дал съгласието си, обясняват от полицията на потърпевшия и уточняват, че с червения ВАЗ не е извършено престъпление. Това до някаква степен трябва да успокои Бърдаков, който се лута между институциите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай