Масово изтребват кучета в София

Граждани подали 900 сигнала за бездомни псета

Масово изтребват кучета в София | StandartNews.com

София. Повече от 900 сигнала от граждани за бездомни кучета в София са подадени през юли в Екоравновесие. Директорът на предприятието Манол Нейков съобщи, че зачестяват случаите на масова смърт на кучета.

13 трупа на животни в Студентски град са прибрали служителите на "Екоравновесие" само за два дни през миналия месец, 420 кучета са били заловени, като 318 от тях са изпратени за кастрация.

Манол Нейков обясни пред БНР, че решението на проблема с кучетата е гражданите да подават сигнали, а не да се саморазправят като стрелят по тях или ги тровят.

Тези примамки, които те разхвърлят за безстопанствените кучета остават. не всички вероятно се консумират. Тези примамки, особено по детски площадки, по градини и някъде другаде разхвърляни може да попаднат и да бъдат консумирани случайно от дете.

Според Наказателно-процесуалния кодекс, умишленото убиване на животни се наказва с между три и пет години затвор.

През септември в Горни Богров ще се открие приют за 1000 кучета, който впоследствие ще се разшири до 2 хиляди места. В него ще има самостоятелни клетки за проблемните животни, а останалите кучета ще се настаняват по пет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай