Марин Николов взе приза "Радостина Константинова"

Марин Николов взе приза "Радостина Константинова" | StandartNews.com

Марин Николов от "Нова телевизия" получи престижното отличие "Радостина Константинова" за разследваща журналистика. Той взе наградата с три репортажа за предаването "Разследване" - за престъпната схема за източване на европари, предназначени за тютюнопроизводителите, за зеления рекет над бизнеса от псевдоеколози, както и за разкритията за системните кражби в БДЖ, след които последваха няколко оставки.

"Въпреки че разследването се свързва с нередности и негативни факти като лъжи и кражби, организаторите на събитието са прозрели, че в крайна сметка то има за цел доброто на хората", отбеляза Николов. "Хората като Марин са надежда за бъдещето, защото изразяват най-съкровените неща в журналистиката - честност на първо място", заяви Силва Зурлева, член на борда на директорите на Нова.

Втори подгласник стана журналистът от вестник "Янтра" (Велико Търново) Здравка Маслянкова. Отличието "Радостина Константинова" получи и Петър Нанев от бТВ - за неговия репортаж "Необяснимо бездействие", който се бе прицелил в злоупотребите във ВМА. "Най-голямата награда е общественият отзвук. Пожелавам си след всяко разследване да има такъв голям отговор на институциите, като това което журналистите, моите колеги и аз сме направили. Просто държавата да действа, както и ние действаме", каза Нанев.

Тържествената част води Милена Попова, член на Управителния съвет на фондацията, а голямата награда връчи миналогодишният носител Росен Цветков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай