Манолов: Иска ми се да остана вицепрезидент на доктора

Манолов: Иска ми се да остана вицепрезидент на доктора | StandartNews.com

София. „На мен най-много ми се иска да си остана вицепрезидент на доктора. Ако не ми бъде оставен никакъв друг шанс, ще ми остане да се прекръстя и така". Така спряганият за бъдещ президент и сегашен вицепрезидент на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира очакванията именно той да застане начело на синдиката.

"Със сигурност ще променя всичко - всяка една организация е функция от човека, който е най-отпред. Аз не съм д-р Тренчев. Ако аз поема поста, със сигурност ще правя някакви други неща", коментира той на 9-ия конгрес на синдикалната организация, добави той.

Към този момент конгресът на КТ "Подкрепа" не е приел оттеглянето на д-р Тренчев.

От другата седмица КТ „Подкрепа" ще има нови президент и вицепрезидент. Това стана ясно от думите на сегашния президент д-р Константин Тренчев по време на 9-ия конгрес на синдикалната организация, пише "Дарик".

Тренчев коментира, че в конфедерацията на труда трябва нови и прагматични идеи и определи своите разбирания като архаични.

Във вторник, когато е и заключителната част на 9-ия конгрес на КТ „ Подкрепа", се очаква да бъдат обявени новите президент и вицепрезидент.

Въпреки че има съмнения, сегашният синдикален лидер д-р Константин Тренчев е категоричен, че ще се оттегли от ръководството: „Не съм свикнал да променям мнението си и считам, че трябват хора с нов поглед, нов прагматизъм. Буквално разбирам християнството и това винаги ми е пречило в организирането на нещо. Това вече е един архаичен метод. Трябва да бъде заменен с нещо по-прагматично, каквото изисква времето. В това отношение аз съм един динозавър на демокрацията. Имаше кауза, която до голяма степен се реализира, но не толкова, колкото ми се иска".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай