Четвъртък,

Манолов: Иска ми се да остана вицепрезидент на доктора

От: Администратор -
2071
Манолов: Иска ми се да остана вицепрезидент на доктора
A
A
A

София. „На мен най-много ми се иска да си остана вицепрезидент на доктора. Ако не ми бъде оставен никакъв друг шанс, ще ми остане да се прекръстя и така". Така спряганият за бъдещ президент и сегашен вицепрезидент на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира очакванията именно той да застане начело на синдиката.

"Със сигурност ще променя всичко - всяка една организация е функция от човека, който е най-отпред. Аз не съм д-р Тренчев. Ако аз поема поста, със сигурност ще правя някакви други неща", коментира той на 9-ия конгрес на синдикалната организация, добави той.

Към този момент конгресът на КТ "Подкрепа" не е приел оттеглянето на д-р Тренчев.

От другата седмица КТ „Подкрепа" ще има нови президент и вицепрезидент. Това стана ясно от думите на сегашния президент д-р Константин Тренчев по време на 9-ия конгрес на синдикалната организация, пише "Дарик".

Тренчев коментира, че в конфедерацията на труда трябва нови и прагматични идеи и определи своите разбирания като архаични.

Във вторник, когато е и заключителната част на 9-ия конгрес на КТ „ Подкрепа", се очаква да бъдат обявени новите президент и вицепрезидент.

Въпреки че има съмнения, сегашният синдикален лидер д-р Константин Тренчев е категоричен, че ще се оттегли от ръководството: „Не съм свикнал да променям мнението си и считам, че трябват хора с нов поглед, нов прагматизъм. Буквално разбирам християнството и това винаги ми е пречило в организирането на нещо. Това вече е един архаичен метод. Трябва да бъде заменен с нещо по-прагматично, каквото изисква времето. В това отношение аз съм един динозавър на демокрацията. Имаше кауза, която до голяма степен се реализира, но не толкова, колкото ми се иска".


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички