Малката Рижа излезе от лудницата

Малката Рижа излезе от лудницата | StandartNews.com

Бургас. Известният побойник Малката Рижа бе освободен от психодиспансера с документ, че няма никакви психически увреждания. 27-годишният Симеон Стоянчов няма да бъде подлаган на принудително лечение, защото е клинично и психически абсолютно здрав, е мнението на психиатрите. Специална комисия прегледа Малката Рижа, след което взе решение той да бъде изписан от Центъра за психично здраве.

"Пациентът е абсолютно нормален и не страда от душевно заболяване. На този етап той няма нужда от лечение. Установихме, че агресивното му поведение се дължи на по-емоционален характер и на зависимостта му от наркотиците", коментира шефката на психодиспансера д-р Надя Желязкова.

Симеон Стоянчов бе арестуван от полицията в неделя след като буйстваше безпричинно и нападна възрастен човек, който ремонтирал автомобила си. Няколко дни по-рано той бе задържан за друг подобен случай. В момента срещу Малката Рижа се водят няколко висящи дела, в същото време той е и на пробация за стар побой. Заради зачестилите нападения над невинни хора, Стоянчов бе преместен в бургаския психодиспансер с разпореждане на прокуратурата. Държавното обвинение поиска медиците да се произнесат дали той не страда от психическо заболяване, на което да се дължат агресивните му изблици. Психиатрите обаче са категорични, че той е напълно нормален и няма нужда от лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай